fredag den 5. april 2013

Banankage - glutenfri og med chokolade

I tirsdags var det min tur til at have kage med til vores eftermiddagsforelæsning. Jeg spiser egentlig aldrig de andres kager, men har i stedet en riskiks med peanutbutter med, så jeg ikke føler mig helt uden for.
Jeg havde lavet en FODMAP-venlig kage til min studiegruppe, så de også kunne smage, at FODMAP-venlig mad ikke behøver, at være kedelig!

Jeg søgte på nettet og fandt en en glutenfri banankage, men jeg ville godt have lidt mindre sukker og mere banan i. Jeg har også puttet hasselnødder i med godt resultat.


1 kageform (lille brødform)
3 æg 
100 g sukker 
2 tsk vanillesukker 
1 tsk kanel
125 g mel (lige hvad jeg havde: 80 g fuldkornsrismel, 35 g majsstivelse, 20 g hirsemel)  
1 tsk bagepulver 
80 g flydende margarine, vegetabilsk
3 moste bananer 
1,5 tsk flydende stevia
100 - 120 g grofthakket chokolade
1 håndfuld grofthakket hasselnødder


1. Mos bananer og hak hasselnødder og chokolade groft. En bageform smøres eller fores med bagepapir. Blend evt. hele ris og hel hirse til mel.
2. Æg og sukker piskes hvidt og luftigt
3. De tørre ingredienser (vaniljesukker, kanel, mel, bagepulver) blandes
4. Moste bananer røres med stevia
5. De tørre ingredienser vendes skiftes med margarinen i æggemassen
6. Moste bananer, chokolade og nødder vendes i dejen. Det skal ikke røres sammen, men blot vendes ned i kageformen.

Bages ved 175 grader i ca. 50-55 min. Jeg gav det 55 min og det var lige i overkanten.


Min studiegruppe var vilde med den, men samtidig også enige i, at den gerne måtte have fået lidt mindre tid, så den ikke smuldrede så meget. Men god smag og dejlig duft :)